Як худнути швидше: 7 способів підвищити побутову активність і позбутися від жиру швидше

2197


Зміст

  • 7 способів підвищити побутову активність
  • Спосіб 1. Більше ходіть пішки
  • Спосіб 2. Відмовтеся від ліфта
  • Спосіб 3. Полюбіть активний відпочинок
  • Спосіб 4. Заведіть вихованця
  • Спосіб 5. Чистота — запорука здоров’я
  • Спосіб 6. Купити домашній тренажер
  • Спосіб 7. «Піонер — завжди готовий»
  • Тренуєтеся тричі на тиждень і обмежуєте себе в харчуванні, а результату не видно? Можливо, у вас недостатньо висока добова рухова активність. Що це означає?

    Під низькою активністю розуміється відсутність будь-яких навантажень в побуті, крім занять у спортзалі. Так, багато жінок і чоловіків проводять більшу частину часу в офісі, потім їдуть додому на машині, відпочинок віддають перевагу спокійний — з книжечкою на дивані. При такому способі життя людина може худнути дуже повільно, навіть якщо тренування присутні. Особливо якщо в харчуванні є огріхи, що не рідкість.

    7 способів підвищити побутову активність

    Кожен з цих способів збільшує добову активність на 20-30% і не вимагає багато часу і коштів.

    Спосіб 1. Більше ходіть пішки

    Частіше і довше прогулюйтеся, навіть якщо у вас є машина. Візьміть за правило раз на тиждень залишати авто на стоянці і добиратися до місця громадським транспортом, а виходити на пару зупинок раніше.

    Спосіб 2. Відмовтеся від ліфта

    Наполегливо ігноруйте ліфти, навіть якщо підніматися високо — відпочивати на сходовому майданчику не забороняється. Або інший варіант: п’ять поверхів пройти пішки та ще п’ять — на ліфті. Кнопка виклику є на всіх поверхах.

    Спосіб 3. Полюбіть активний відпочинок

    Катайтеся на роликах, на лижах і на ковзанах. Відвідуйте басейни, скалодроми, атракціони. Все це можна робити як в поодинці, так і в компанії друзів. Якщо близькі не поділяють ваших захоплень, знайдіть однодумців в інтернеті.

    Влітку можливостей більше. Записуйтеся на піші екскурсії, вирушайте на природу з наметами, плавайте у водоймах, не ігноруйте спортивний туризм та велотури. Відпочинок на свіжому повітрі доступний в будь-якому віці. Крім того, це — гарне відволікання від проблем і розвантаження для мозку

    Спосіб 4. Заведіть вихованця

    Якщо у вас є собака, гуляйте з нею частіше і довше. Не привчайте вихованців до пелюшок і лотків (навіть маленьких собак). З великими псами можна гуляти ще довше, виїжджати за місто, бігати і грати.

    Спосіб 5. Чистота — запорука здоров’я

    Частіше робіть прибирання. Елементарні дії, які ви виконуєте, позбавляючись від бруду і пилу, активно сприяють схудненню. Так, миття підлоги допоможе спалити до 250 ккал за годину. Докладніше про те, скільки калорій ви витрачаєте, займаючись повсякденними справами, читайте в цій статті.

    Спосіб 6. Купити домашній тренажер

    Придбайте степпер або бігову доріжку. Для мешканців багатоквартирних будинків більше підійде перший варіант. Доріжка може шуміти, вібрувати, особливо при бігу, і доставляти дискомфорт сусідам. Степпер ж практично непомітний для всіх, крім вас. Він займає мінімум місця і відмінно підходить для щоденних тренувань. Степпер можна використовувати під час перегляду фільмів або телефонних розмов з подругою.

    Спосіб 7. «Піонер — завжди готовий»

    Не відмовляйтеся від будь-яких доручень і прохань (в межах розумного, звичайно). Не ухиляйтеся, якщо колега попросить сходити до начальства, щоб підписати документ. Пропонуйте мами і подруг разом накривати на стіл. Частіше виносьте сміття, не чекайте поки кошик заповниться. Якщо діти запрошують до гри — приєднуйтесь до них частіше.

    Щоб зрозуміти, наскільки мало чи багато ви рухаєтеся в повсякденному житті, придбайте спеціальний прилад — крокомір. Дотримуйтесь наших порад не менше 5 днів і відразу помітите різницю.

    Також, якщо вага встав, спробуйте зробити наступне. Припиніть зважуватися спробуйте зробити виміри. Терези — це добре, але сантиметрова стрічка показує більш точні результати. Як робити виміри тіла при схудненні, розповість ця стаття.