Великдень: 5 порад, які допоможуть не поправитися

1803

Традиційно на Великдень господарі накривають багатий стіл, на якому присутні досить калорійні продукти: яйця, м’ясні і рибні страви, солодкі десерти та паски. Все хочеться спробувати, але для представниць прекрасної статі це загрожує не тільки зайвими кілограмами, але і погіршенням самопочуття.

Поради, які допоможуть не поправитися

Є невеликі хитрощі, які допоможуть зберегти стрункість фігури.

Порада 1. Не захоплюйтеся поїданням яєць.

Коли з’їдаєш по 1 яйцю в день — це ніяк не зашкодить здоров’ю, але з’їсти велику кількість за один раз — перебір. Це досить небезпечно, оскільки призведе до нападів нудоти і тяжкості в шлунку.

Оптимальний варіант — від 2 до 5 штук, і не за раз, а протягом всього дня. Кількість з’їдених яєць залежить від віку, маси тіла і стану здоров’я.

Яйця — продукти харчування, які багаті жирними кислотами, і вуглеводами і білками. Крім цього, вони містять мінерали і вітаміни, необхідні для нормальної життєдіяльності організму. Кожен продукт по-своєму корисний для людини, але потрібно дотримуватися золотої серединки.

Порада 2. Збільште кількість споживаної рідини.

Людина повинна випивати протягом дня не менше 1,5 л рідини. А в дні, коли їжі споживається більше, відповідно і пити слід побільше.

Специфіка така, що у великодні свята їжа здебільшого білкова (м’ясо, риба, сир та яйця), так ще й вуглеводна (паски, солодощі, шоколад). Тому необхідно збільшення обсягу рідини для того, щоб з успіхом вивести з організму всі надлишки. Прохання не забувати, що користь можлива тільки від мінеральної негазованої води, а лимонади та інші солодкі напої тільки погіршать ситуацію.

Порада 3. Займіться приготуванням майонезу самостійно.

Салати на святковий стіл, як правило, заправляють майонезом. Але це дуже поживний і жирний продукт, тому дієтологи рекомендують не зловживати ним. Яйця і майонез разом — дуже калорійна суміш.

Краще всього замінити майонез нежирним йогуртом, додавши до нього різні приправи і спеції на свій смак. Можна вибрати інший варіант — приготувати майонез самостійно. Головна умова успішного приготування — високоякісне рафінована рослинна олія і мінімум добавок. Один з рецептів дієтичного майонезу в цій статті.

Великдень: 5 порад, які допоможуть не поправитися

4. Замість шоколадних зайців і яєць — солодощі домашнього приготування.

Збираючись в гості, більшість людей запасаються різними шоколадними ласощами. Але мало хто пам’ятає, що з’їдати в день більше 25 г цукру небезпечно для здоров’я. Звичайно, щодня так ніхто не харчується, але адже Великдень. Тому попередити ситуацію цілком реально — потрібно приготувати домашні солодощі.

5. Рух — це життя.

Не забувайте, що відпочивати можна не тільки сидячи за святково накритим столом. Найкраще проведення часу — прогулянка на свіжому повітрі. Сходіть всією сім’єю або з друзями в парк на пікнік. А якщо дозволяє погода, проведіть день у рухливих іграх, беручи участь у громадських заходах, які проводяться в місцях загального відпочинку.

Шанс не поправитися і не отримати нетравлення під час великодніх свят існує, якщо дотримуватися всіх перерахованих вище рекомендацій, а не сидіти весь день за накритим столом. Коли їжа знаходиться весь час перед особою, неможливо втриматися, щоб не з’їсти її, а під час прогулянки така спокуса відсутня.