Як зробити домашнє морозиво: 5 простих рецептів

2228


Зміст

  • Готуємо морозиво в домашніх умовах
  • Рецепт 1. Домашнє морозиво без вершків з сиром
  • Рецепт 2. Домашнє морозиво: рецепт з полуницею
  • Рецепт 3. Морозиво з какао і мигдалем
  • Рецепт 4. Вітамінне морозиво з чорною смородиною
  • Рецепт 5. Домашнє морозиво з вершків і персиків
  • Знайдіть хоча б одну людину, байдужу до пломбіру або ескімо. Немає таких. З дитинства у кожного в пам’яті зберігається тепле спогад про холодному ласощах, навіть якщо звички давно змінилися і солодощі в раціоні відсутні. Проблем додають також стан здоров’я або зайву вагу, при якому покупне морозиво їсти шкідливо.

    Промисловий продукт часто являє собою концентрат трансжирів, холестерину, цукру і різних добавок, з яких навряд чи знайдеться одна корисна. Навіть знаменитий фруктовий лід зараз має переважно хімічне походження. З цим нічого не поробиш — адже більшість виробників популярного десерту прагнуть підвищувати прибуток. Морозиво з натуральних інгредієнтів зустрічається все рідше. А ударні дози калорій навіть при ідеальному складі згодом плачевно позначаються на окружності талії та інших частин.

    Але ласунам не варто сумувати. Улюблений десерт можна зробити вдома з корисних і недорогих компонентів. Всього-то й потрібно відкрити кухонний шафа, дістати блендер і звільнити трохи місця в морозилці. Інгредієнти — найбільш прості і доступні за ціною. Виходить дуже швидко, смачно, поживно і корисно.

    Як зробити домашнє морозиво: 5 простих рецептів

    Готуємо морозиво в домашніх умовах

    Легке домашнє морозиво без додавання цукру і консервантів можна приготувати з бананів, манго, полуниця, ківі, вишні, чорної смородини та інших фруктів і ягід. Любителі шоколадного смаку можуть додати какао. В якості наповнювачів підійдуть соки, низькокалорійні джеми, сиропи. Також можна покласти в домашнє морозиво фруктозу, підсолоджувач або трохи натурального меду.

    Перші два рецепту не мають на увазі використання вершків і молока. Три наступних готуються з додаванням вершків 33% жирності. Вершкові ласощі виходять більш калорійними, необхідно це враховувати. Пригощатися таким морозивом корисно людям без зайвої ваги, бажано в першій половині дня.

    Основа перших чотирьох десертів — заморожений банан. Для цього необхідно вибрати стиглий ароматний плід, зняти шкірку, нарізати невеликими шматочками, покласти в пакет і помістити в морозилку. Через 1,5–2 години можна робити морозиво. Прикраси — на ваш смак.

    Як зробити домашнє морозиво: 5 простих рецептів

    Рецепт 1. Домашнє морозиво без вершків з сиром

    Змішати в блендері на високій швидкості 2 заморожених банана, 200 г м’якого або розсипчастого сиру, підсолоджувач і ванілін за смаком. Перелити в ємність для заморожування або в спеціальні формочки для морозива і прибрати в морозилку на півгодини. Але можна їсти і відразу. Перед подачею можна прикрасити десерт ягодами, фруктами або шоколадною крихтою, меленими горішками.

    Як зробити домашнє морозиво: 5 простих рецептів

    Рецепт 2. Домашнє морозиво: рецепт з полуницею

    Змішати в блендері 2 заморожених банана і 150 г замороженої полуниці, додати підсолоджувач за смаком. Перед подачею прикрасити свіжими половинками полуниці, ягідним сиропом і листочком м’яти.

    Як зробити домашнє морозиво: 5 простих рецептів

    Рецепт 3. Морозиво з какао і мигдалем

    Змішати в блендері 2 заморожених банана, жирні вершки (близько 200 мл), столову ложку натурального какао-порошку, жменя мигдалевих горіхів і підсолоджувач за смаком. Какао слід використовувати без цукру та домішок. Перед подачею прикрасити шоколадною крихтою, корицею, горіхами або сиропом.

    Як зробити домашнє морозиво: 5 простих рецептів

    Рецепт 4. Вітамінне морозиво з чорною смородиною

    Змішати в блендері 2 заморожених банана і 150 г заморожених ягід чорної смородини. Додати 180 мл жирних вершків і підсолоджувач за смаком. Щоб домогтися бажаної густоти, вводити вершки в масу слід поступово.

    Як зробити домашнє морозиво: 5 простих рецептів

    Рецепт 5. Домашнє морозиво з вершків і персиків

    Ця варіація найбільш калорійна, але дуже смачна та поживна.

    Змішати в блендері 2 великих персика без кісточки, 200 мл вершків 33%, чверть склянки натурального згущеного молока і 40 г меленого мигдалю (можна без горіхів). Перелити в ємність для заморожування або в спеціальні формочки для морозива і прибрати в морозилку на 2 години.

    Перед подачею прикрасити свіжими фруктами, сиропом, пелюстками мигдалю.