Вага тане на очах — буряковий коктейль для схуднення 5 кг за тиждень

1780


Зміст

  • Як готувати?
  • Як вживати?
  • Зразкове меню на день
  • Рекомендації та поради
  • Буряковий коктейль з кефіром і чорносливом смачний і дуже корисний. Якщо вживати його регулярно, вага буде йти швидко і без шкоди здоров’ю. У тиждень людина середньої статури може втрачати 5 кілограмів і більше. Супутній позитивний ефект — делікатне очищення організму. Поєднання кисломолочного продукту, чорносливу і буряків дає приголомшливий результат в будь-якому віці.

    Основа коктейлю — буряк — дієтичний продукт, що містить величезну кількість клітковини, мікроелементів і вітамінів. Цей коренеплід є природним антиоксидантом, сприяє виведенню з організму шлаків і токсинів, зайвих солей, шкідливого холестерину, зміцнює імунітет, серцево-судинну систему, стимулює оновлення клітин печінки, підтримує зір і здоров’я кісток. Максимальну користь для здоров’я можна одержати, включивши в раціон сирої овоч. М’якоть сирої буряків збагачує організм магнієм, калієм, фосфором, йодом, натрієм, залізом, сіркою, рубідій, хлором. Також коренеплід містить амінокислоти, фолієву кислоту і бетаїн.

    Інші компоненти коктейлю — кефір з чорносливом надовго втамовують голод, при регулярному вживанні стимулюють перистальтику кишечника, виводять шкідливі речовини і нейтралізують набряки. Дієта на кефирном коктейлі з буряком дуже проста і дешева. Це один з найбільш бюджетних варіантів при будь-яких матеріальних можливостях. Людина ефективно худне, очищає організм від шлаків і токсинів, відчуває приплив легкості і енергії. Смак коктейлю — м’який, приємний, освіжаючий.

    Сира буряк протипоказана при захворюваннях ШЛУНКОВО-кишкового тракту: печія, гастриті, підвищеної кислотності, внутрішніх кровотечах, метеоризмі, цукровому діабеті, схильності до діареї, ниркової недостатності, сечокам’яній хворобі, а також при утворенні каменів у нирках. З обережністю — при остеопорозі, гіпотонії. Це неодмінно слід врахувати при виборі способу схуднення.
    Вага тане на очах — буряковий коктейль для схуднення 5 кг за тиждень

    Як готувати?

    Змішати в блендері 100 г нарізаної сирої буряків, 50 г попереднього запареного подрібненого чорносливу і 250 мл кефіру 1% жирності. Масу довести до однорідності, вилити у високий стакан і вжити коктейль відразу ж, свіжим. Готувати в прок не рекомендується. У кожний прийом їжі — нова порція. Можна також натерти інгредієнти на тертці, залити кефіром і перемішати.

    Чорнослив краще використовувати м’який, м’ясистий. Буряк — без пошкоджень і стороннього запаху. Овочі зморщені і м’яті, неприємно пахнуть, з ознаками старіння і цвілі вживати не варто.

    Як вживати?

    Вживати кефірний коктейль з чорносливом і буряком слід замість одного прийому їжі — вечері чи сніданку (на вибір). Обід рекомендується залишити повноцінним. Вдень корисна порція складних вуглеводів, овочі і білкове блюдо. Від борошняних і кондитерських виробів, цукру, алкоголю, напівфабрикатів, копчених і смажених страв в період схуднення краще утриматися.

    Ефект буде швидким. Вже через 3-5 днів ви помітите різницю. За тиждень можна втратити до 6 кг без додаткових обмежень і спорту, вага буквально танути.

    Зразкове меню на день

    • Сніданок: порція вівсянки на воді, скибочку твердого сиру, чорний кава без цукру
    • Перекус: зелене яблуко, 3 волоських горіха
    • Обід: порція каші гречаної, варена або тушкована курка без шкіри, салат зі свіжих огірків і томатів з оливковою олією
    • Другий перекус: чай з молоком без цукру
    • Вечеря: кефір коктейль з чорносливом і буряком.

    Вага тане на очах — буряковий коктейль для схуднення 5 кг за тиждень

    Рекомендації та поради

    Схуднення на буряковому коктейлі може виявитися корисним вагітним і годуючим жінкам, дітям і літнім людям (крім випадків, коли розвантажувальні дні призначає лікар). Будь ласка, отримаєте консультацію фахівця.

    Буряк містить хлор, надлишок якого викликає подразнення слизової (проявляється слабо вираженим печіння в горлі і носоглотці). Ці симптоми зазвичай проявляються недовго. Якщо дискомфорт затягнувся, це може свідчити про початок алергії. У цьому разі вживання сирого овоча слід припинити.