Чи можна поправитися від фруктів?

2459

Часто бажаючі скинути вагу починають включати в раціон якомога більше ягід і фруктів. Так, наприклад, надійшла співачка і телеведуча Ольга Орлова, схудла на 25 кг за 3 місяці. Кожен перекус зірки включав свіжі ягоди та фрукти, фреші і смузі. Але не всі поділяють цю позицію. Багато людей переконані в зворотному — від фруктів товстіють.

Товстіють від фруктів, залежить від багатьох умов. По-перше, ніхто не набере зайві кілограми, якщо укладається в свою норму калорій і не переїдає. Повніють не від конкретних продуктів і страв, а від надлишку калорій, які ви спожили з їжею, але не встигли витратити. Будь-який надлишок буде відкладене жир — не важливо: кислі ягоди це або жирне м’ясо. По-друге, від складу і КБЖУ самого фрукта, кількості цукру, в ньому міститься.

Так, найкалорійнішим вважається авокадо. Цей екзотичний плід дуже корисний, але їсти його потрібно в міру, не більше 1 штуки в день, а ще краще половинку. На щастя, цей фрукт з маслянистою м’якоттю має трохи незвичним смаком, тому його неможливо з’їсти у великій кількості. Докладніше про те, якими властивостями володіє авокадо і кому корисний, читайте в цій статті.

Чи можна поправитися від фруктів?

Досить калорійні і банани — на 100 грамів стиглого продукту припадає 96 ккал, цукру — 23 р. Крім того, цей фрукт містить велику кількість вуглеводів і крохмалю. Тому не варто зловживати таким продуктом. Їжте банани вранці з вівсянкою або сирком. Для підвечірків він не дуже підходить.

Третій рекордсмен по калорійності — виноград. Самі не корисні для фігури — солодкі сорти. Калорійність білого винограду — 43 ккал на 100 грамів, червоного — 68 ккал, темного — 72 ккал. Цукру — близько 16 грамів. Небезпека ще й у тому, що виноград, на відміну від інших калорійних фруктів, абсолютно не втамовує голод, і його можна з’їсти дуже багато. Якщо не контролювати обсяг порцій, можна легко набрати зайву вагу. Намагайтеся вживати не більше 100 грамів винограду за один раз, а ще краще додайте його у білкові або овочеві салати. Наприклад, спробуйте легкий салат з куркою і виноградом (рецепт тут).

Від яких фруктів товстіють:

  • авокадо (калорійність — 212 ккал на 100 грамів, менше 1 г цукру);
  • банан (калорійність — 96 ккал на 100 грамів, 23 г цукру);
  • виноград (калорійність — 72 ккал на 100 грамів, 16 г цукру);
  • гранат (калорійність — 52 ккал на 100 грамів, 14 г цукру);
  • манго (калорійність — 60 ккал на 100 грамів, 14 г цукру);
  • черешня (калорійність — 52 ккал на 100 грамів, 12 г цукру).

Зазвичай кількість цих продуктів рекомендується обмежити котрі худнуть.

Щоб не поправлятися від улюблених фруктів, треба дотримуватися лише 2 простих правила. Перше: кожен фрукт повинен бути вписаний в КБЖУ. Друге: плоди з високою поживною цінністю краще вживати в обмежених кількостях, переважно в першій половині дня.

Чи можна поправитися від фруктів?

Фрукти, від яких худнуть

Кращі для схуднення фрукти — цитрусові: грейпфрути, лимони, мандарини і апельсини. На другому місці: сезонні і зелені яблука, на третьому — абрикоси. Не менш корисні і різні види ягід: полуниця, малина, чорниця, обліпиха, ожина і вишня. Дуже корисні кислі ягоди — брусниця, журавлина, горобина.

Від яких фруктів худнуть:

  • грейпфрути (калорійність — 28 ккал на 100 грамів, 6 г цукру);
  • апельсини (калорійність — 37 ккал на 100 грамів, 9,2 г цукру);
  • яблука (калорійність — 32 ккал на 100 грамів, 10 г цукру);
  • ківі (калорійність — 46 ккал на 100 грамів, 8,9 г цукру);
  • абрикоси (калорійність — 37 ккал на 100 грамів, 9,3 г цукру);
  • ананас (калорійність — 48 ккал на 100 грамів, 9,3 г цукру);
  • груша (калорійність — 41 ккал на 100 грамів, 9,6 г цукру).

Чи можна поправитися від фруктів?

Кілька рекомендацій, котрі худнуть

Достаток соковитої м’якоті і клітковини в раціоні дозволяє поліпшити настрій і зміцнити здоров’я. Детальніше в цій статті. При цьому бажано не зловживати висококалорійними фруктами з великим вмістом цукру. Це не тільки веде до повноти, але і провокує проблеми з зубами, підвищення холестерину. Крім того, фруктоза уповільнює метаболізм.

Не їжте ягоди і фрукти відразу після їжі. Це викликає бродіння і порушення травлення. Ідеально — на перекус днем. Ягоди вибирайте свіжі або заморожені. Обережніше з консервованими фруктами та соками — у них дуже багато цукру. Особливо небезпечні пакетовані.