Наталя Фатєєва: секрети стрункості і чарівності до похилих років

2539


Зміст

  • Складності біографії
  • Спосіб життя і звички
  • Наталя Фатєєва, фото
  • Російська Ліз Тейлор, як називали радянську актрису, а пізніше — громадського діяча Наталію Фатєєву, не знала собі рівних по красі. А підтримувала її просто: мінімум негативних емоцій, здоровий сон і харчування без надмірностей. Легендою Фатєєва стала вже в молодості, а приголомшливий шарм зберегла до літніх років. Переплутати її з ким би то не було або забути просто неможливо.

    Наталя Фатєєва: секрети стрункості і чарівності до похилих років

    Складності біографії

    Захоплення маленької Наталі театром в родині вважали несерйозними. Батьки були далекі від акторської професії. Батько — кадровий військовий, мама — завідувач ательє. Дівчинку не прийняли навіть у шкільний драмгурток, порахувавши то занадто високою, то зарозумілою. Заняття музикою компенсувати потяг до театрального мистецтва не змогли — фортепіано юна Фатєєва злюбила. Деякий час присвятила спорту. Стала чемпіонкою рідного Харкова з легкої атлетики, посіла перше місце у змаганнях зі штовхання ядра. Спорт зайняв в її житті міцне місце. Можливо, став би справою всього життя, не ходи дівчинка в театральний інститут проти волі батьків.

    Далі був Московський ВДІК, під час навчання в якому талановиту студентку вперше запросили на зйомки в кіно. На екрані вона з’явилася в середині 50-х. І відразу стала кумиром мільйонів. Серед десятків ролей Фатєєвої практично немає непомітних або вульгарних. Навіть відверто слабкі їй вдавалися на ура. Часом одним своєю присутністю вона витягувала самі посередні постановки. У 60-ті молода актриса побувала в США, познайомившись з Елізабет Тейлор особисто. Втім, режисери та шанувальники нашої зірки цінували її більше заокеанського прототипу. Фатєєва легко входила в будь-який образ: грала аристократок, колгоспниць, интеллигенток з незмінним витонченістю.

    Наталя Фатєєва: секрети стрункості і чарівності до похилих років

    Спосіб життя і звички

    Навряд чи знайдеться людина, бачив Наталю Миколаївну хоча б одного разу недостатньо доглянутою або погано одягнена. У реальному житті зовнішній образ першої красуні кіно збігався з екранним. Природні дані вона завжди сприймала не тільки як подарунок. Положення відомої актриси до чого зобов’язувало. Про красу необхідно було піклуватися. Надто крихкою Фатєєва не була ніколи. Швидше, її типаж можна назвати спортивним. Про щоденних заняттях фізкультурою колишня легкоатлетка не забувала на піку акторської кар’єри. Робила ранкову гімнастику, багато плавала, крутила педалі велосипеда, їздила верхи, дуже любила ходити взимку на лижах.

    Завжди підтягнуті міцні м’язи і гладка шкіра актриси не потребували додаткових процедурах. Однак Наталя Миколаївна не нехтувала регулярним масажем. Фізична активність була частиною її життя. Навіть залишивши знімальний майданчик і театральну сцену, актриса продовжувала займатися спортом: подовгу гуляла, освоїла гімнастику йогів для підтримки молодості.

    Фатєєва ніколи не пробувала курити, байдуже ставилася до алкоголю. Зрідка могла випити келих червоного вина. Стриманість у харчуванні — ще одна характерна її риса. Зі студентських років звикла до скромного, навіть аскетичному меню. Коли було необхідно, легко могла обмежити себе тарілкою каші і гіркою капустяного салату на весь день. Злаки, фрукти і овочі в раціоні актриси завжди мали перевагу.

    Наталя Фатєєва: секрети стрункості і чарівності до похилих років

    Актриса практично не вживає м’яса, важких жирних страв, твердих сирів, копченостей. Солодощі і борошняна здоба в її меню теж відсутні. Їм Фатєєва воліє вегетаріанські супи, бобові, кисломолочні напої, сир. Вечеряє символічно, доторкаючись лише до страв.

    Головними ж для збереження краси актриса вважає душевну рівновагу, щирість і оптимізм. Спокійну совість, підтримку нужденних у допомозі близьких вона називає самим дієвим ліками проти старості. І це важко заперечити, адже навіть після 80 років легенда радянського кіно продовжує притягувати погляди.

    Наталя Фатєєва, фото

    Наталя Фатєєва: секрети стрункості і чарівності до похилих років

    Наталя Фатєєва: секрети стрункості і чарівності до похилих років

    Наталя Фатєєва: секрети стрункості і чарівності до похилих років