Йогуртова дієта — мінус 5 кг за 10 днів

2041

Напій на особливій кисломолочної заквасці, куди входять культури болгарської палички і термофільного стрептокока, допомагає позбавитися від зайвої ваги. Головне — правильно вибирати і використовувати продукт. Йогуртова дієта дає можливість не страждати від жахливих нападів голоду, підтримує правильну роботу травної системи. Її можна дотримуватися, не побоюючись підірвати здоров’я.

Правила методики

Головна вимога дієти — вживання не менше 500 мл йогурту на добу. Напій обов’язково повинен бути живим, натуральним, без цукру, фруктових наповнювачів, крохмалю та інших добавок. Максимальна жирність — до 2,5%. Весь денний обсяг потрібно ділити на рівні порції, з’їдаючи по одній вранці, в обід, на обід і вечерю.

Крім йогурту в період дотримання дієти можна натуральні фруктові соки: яблучний, цитрусовий, персиковий, сливовий. Можна їсти свіжі овочі та фрукти — близько 300 р. в добу сукупно. Перевагу треба віддавати тим, що містять мінімальну кількість вуглеводів. Це білокачанна і кольорова капуста, брокколі, кабачки, огірки, помідори, листовий салат, спаржа. З фруктів переважають цитрусові, яблука, груші.

Обов’язок підтримувати білковий обмін і фізичні сили на дієті відводиться пісним сортів м’яса і риби. У день дозволено з’їдати близько 100 р. курятини без шкіри, індички, тріски або минтая на вибір. Смажити продукти або додавати в страви велику кількість жирів не можна. З овочів рекомендовано готувати салати, гасити їх. Рибу і м’ясо — варити на пару, запікати. Не слід зловживати сіллю. Її слід додавати по щіпці вже в тарілку, а не під час приготування.
Йогуртова дієта — мінус 5 кг за 10 днів

У добу необхідно вживати не менше 2 л рідини, не рахуючи соків. Крім негазованої мінералки можна зелений і трав’яний чай, настій шипшини, домашній морс або узвар із сухофруктів без додавання цукру. Стакан води або будь-якого іншого напою потрібно випивати за 20 хвилин перед черговим прийомом їжі. Це підготує травний тракт до роботи, зменшить відчуття голоду, буде стимулювати очищення крові і кишок від токсинів.

Загальна калорійність добового меню — не більше 1500 ккал, ¾ з них необхідно вживати до 18 годин. Вечеряти рекомендується за 3 години до сну, але не пізніше 20 годин. Дотримуватися дієти можна до 10 днів включно. За цей час є шанс позбутися від 2-5 кг, усунути приховані набряки, поліпшити колір обличчя і загальне самопочуття. Загальна кількість втрачених кілограмів може змінюватись в залежності від індивідуальних особливостей організму худне. Мають значення: початковий вага, вік, спосіб життя і рівень рухової активності, наявність певних захворювань. При проблемах зі здоров’ям худнути рекомендується тільки під контролем лікаря!

Перед тим, як приступити до методики, потрібно переконатися у відсутності протипоказань. Йогуртова дієта для схуднення не рекомендована при виразковій хворобі шлунка, гастродуоденіті, гастритах з підвищеною кислотністю, холециститі, запаленні нирок, лактазной недостатності, алергії на молочні продукти.

Від будь-яких дієт слід утриматися під час грудного вигодовування і вагітності, у дитячому, підлітковому, літньому віці, в період відновлення після операцій та травм (за винятком лікувальних дієт, призначених лікарем).

Йогуртова дієта — мінус 5 кг за 10 днів

Меню на 1 день

Наведений раціон можна щодня змінювати, доповнювати дозволеними продуктами. У кожний прийом їжі — не забувати про порції йогурту.

  • Вранці: салат з томатів з огірком, яйце некруто, чай
  • Перекус: апельсиновий сік
  • На обід: відварна куряча грудка, тушкована капуста, свіжа груша
  • Ввечері: сир із зеленню, яблучний сік.

Йогуртова дієта — мінус 5 кг за 10 днів