Зміст
Якщо ви стежите за фігурою, зовсім не обов’язково відмовлятися від випічки і мучного, особливо, якщо привід є. Один з таких — довгоочікувана Масляна. У цій статті ми зібрали самі дієтичні млинці з покроковими рецептами — якщо ласувати помірно, неможливо поправитися!
Дієтичні млинці на кефірі, млинці з цільнозерновий, льняної і рисовим борошном, шоколадні і білкові млинці і багато іншого. Випікати зовсім нескладно, головне — запастися інгредієнти за списком.
Дієтичні млинці для схуднення: рецепти покроково
Багато поколінь тих, що худнуть експериментували з приготуванням низькокалорійної випічки, і тепер ми маємо можливість насолоджуватися легкими дієтичними ласощами, які не шкодять фігурі. Дієтичні млинці з нашої підбірки готуються легко і швидко, містять мінімум жиру і цукру. Їх можна сміливо включати в раціон, навіть якщо ви на дієті.
У всіх рецептах, де згадуються підсолоджувачі / замінники цукру, рекомендуємо використовувати натуральні — типу Фитпарад, стевія. Детальніше про корисних і шкідливих замінниках цукру в цій статті. Обов’язково ознайомтеся, якщо захоплюєтеся підсолоджувачами.
Рецепт 1. Дієтичні млинці з цільнозернового борошна
Цільнозернові борошно вважається грубою і мало використовується при приготуванні солодкої випічки. І марно. Ц/з борошно містить в рази більше клітковини, корисних речовин і мінералів, ніж звичайна. Вона добре підходить для ПП випічки.
Інгредієнти:
- 100 г ц/з борошна;
- 1 сире яйце;
- 350 мл води;
- 50 мл знежиреного молока;
- 1/3 чайної ложки розпушувача;
- щіпка солі, підсолоджувач (стевія) за смаком.
Готуються дієтичні млинці на воді з додаванням невеликої частини молока — змішуємо в глибокій мисці. Туди ж додаємо всі інші інгредієнти. Замішуємо тісто без грудочок і випікаємо на антипригарній сковороді без масла.
Підсолоджувач — опціонально. Якщо ви задумали приготувати несолодкі млинці, стевія не знадобиться. Подавайте з начинками, з меленою корицею, горіхами, ягодами і медом.
Рецепт 2. Дієтичні млинці з вівсяних пластівців
Ці дієтичні млинці для схуднення готуються з перемелених вівсяних пластівців або готової муки, яку можна придбати в магазині. У першому випадку геркулес необхідно перемолоти в блендері або кавомолці до однорідного стану — борошна.
Інгредієнти:
- 1 стакан вівсяного борошна;
- 2 сирих яйця;
- 1,5 склянки знежиреного молока;
- 1/3 чайної ложки розпушувача;
- кілька крапель рослинної олії;
- щіпка солі, підсолоджувач (стевія) за смаком.
У глибокому посуді збиваємо яйця, сіль і замінник цукру. Збиваємо близько хвилини. Потім в отриману повітряну масу вмішуємо просіяне вівсяне борошно, перемішуємо до однорідності й додаємо всі інші інгредієнти. Вливаємо трохи олії. Залишаємо настоюватися близько 10 хвилин, а потім випікаємо на сковороді без масла.
Млинці з вівсяної муки дієтичне подавайте з солодкими або несолодкими начинками, ягодами, корицею, горіхами або медом. Ідеально з чаєм!
Рецепт 3. Дієтичні рисові млинці
Рисове борошно оптимальна для випічки і ласощів. Вона набагато більш ніжна і ароматна, ніж цільнозернові. До того ж, продукт не містить глютен. Для багатьох це сьогодні важливо.
Випічка на основі рисового борошна виходить дивно повітряної — просто тане в роті!
Інгредієнти:
- 150 г рисового борошна;
- 1 сире яйце;
- 250 мл знежиреного молока;
- щіпка солі і розпушувача;
- підсолоджувач (стевія) за смаком.
Спочатку збиваємо в мисці яйце зі стевією і дрібкою солі. Потім засипаємо всі інші інгредієнти. Гарненько перемішуємо і випікаємо на сковороді без масла. Рекомендації до подачі — ті ж, що і в попередньому рецепті.
Рецепт 4. Дієтичні млинці з лляної борошном
Льняна мука — дієтичний продукт, що продається в супермаркетах у відділах корисних товарів для здоров’я. Льняна мука — джерело вітамінів А, В1, В2, В6, йоду, кальцію, магнію, хрому, антиоксидантів, омега жирних кислот, цінного білка і клітковини.
Ви можете сміливо використовувати цей продукт — млинці на льняної муки можна не тільки тим, хто худне, але і веганам. Млинці виходять тонкими, смачними і корисними.
Інгредієнти:
- 20 г льняної муки;
- 40 р ц/з борошна;
- 10 г вівсяних висівок;
- 1 сире яйце;
- 200 мл знежиреного молока;
- щіпка солі і розпушувача;
- підсолоджувач (стевія) за смаком.
У глибокій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти. Додаємо молоко і яйце. Перетираємо до однорідності. Випікаємо млинці без масла, подаємо з фруктами, ягодами, горіхами, медом. Відмінно підходять несолодкі начинки: червона риба, гриби, куряче філе з сиром.
Рецепт 5. Дієтичні млинці на кефірі
Млинці готуються без молока з улюбленим продуктом всіх худнуть — кефіром. Тісто виходить напрочуд тонким та ніжним. Подавати такі млинці можна без начинки, а також з солодкими, м’ясними і рибними наповнювачами. Підсолоджувач — опціонально.
Інгредієнти:
- 4 столових ложки ц/з борошна;
- 1 сире яйце;
- 200 мл знежиреного кефіру;
- щіпка солі і розпушувача;
- підсолоджувач (стевія) за смаком.
Ретельно збийте яйце з кефіром в глибокій мисці. Потім додати всі інші інгредієнти. Змішати до однорідності. Обсмажте без масла.
Рецепт 6. Дієтичні млинці на воді
Рецепт найбільш дієтичних млинців — на воді. Готуються млинці без молока, кефіру і сироватки. Виходять практично знежирений продукт. Але дуже смачно!
Інгредієнти:
- 1 склянку ц/з борошна;
- 1 сире яйце;
- 1 стакан води;
- щіпка солі і розпушувача;
- підсолоджувач (стевія) за смаком.
Змішуємо всі інгредієнти міксером до однорідності і смажимо на добре розігрітій сковороді. На воді тісто виходить рідкуватим, тому так важливо розжарити сковороду.
Рецепт 7. Дієтичні млинці без борошна. Білкові
Без молока і кефіру ми вже готували, тепер спробуємо без борошна. Млинці з високим вмістом білка без масла, цукру і борошна — відмінний варіант для всіх, хто на дієті або інтенсивно займається спортом.
Інгредієнти:
- 4 столові ложки вівсяних пластівців;
- 1 мірна ложка протеїну з будь-яким смаком;
- 4 столових ложки яєчних білків;
- 2 столових ложки мигдального молока;
- щіпка солі і розпушувача;
- підсолоджувач (стевія) за смаком.
Змішуємо всі інгредієнти міксером до однорідності і смажимо на антипригарній сковороді без масла. Підсолоджувач використовувати не обов’язково, якщо начинка буде рибної або м’ясний. Поєднуються такі млинці на диво органічно з будь-якими наповнювачами.
Рецепт 8. Дієтичні млинці без яєць і молока
Треба зазначити, що млинці без яєць мають найменш насичений смак, тому інші потребують топингах. Це може бути курка, червона риба або ікра, низькокалорійні джеми, мед, фрукти і ягоди, цукрова пудра, кориця.
Зате вони ж і самі дієтичне. У 100 грамах готових млинців не більше 120 калорій!
Інгредієнти:
- 1 склянку ц/з борошна;
- 200 мл мінеральної води;
- щіпка солі і розпушувача;
- підсолоджувач (стевія) за смаком.
Влийте воду в глибоку миску. Поступово всипте борошно і інші інгредієнти. Ретельно збийте віночком до однорідності. Слідкуйте, щоб не було грудочок. Смажте без масла!
Рецепт 9. Дієтичні млинці з сиром
Таке блюдо ідеально підійде на сніданок, і не тільки в Масляний тиждень. Оцінять худнуть і спортсмени. Млинці подаються без начинки, т. к. сир вже доданий в тісто.
Інгредієнти:
- 60 г рисового борошна;
- 50 г м’якого сиру, можна взяти знежирений;
- 3 яйця;
- 70 мл киплячої води;
- щіпка солі і розпушувача;
- підсолоджувач (стевія) за смаком.
Всі інгредієнти збиваємо до однорідності. Безпосередньо перед приготуванням вливаємо окріп і відразу випікаємо. Смажимо на добре розігрітій сковороді без масла.
Рецепт 10. Бананові млинці без цукру для тих, що худнуть
Бананові млинці не потребують того, щоб їх начиняли. Подавайте ласощі як самостійно блюдо. Можна з некалорійним джемом, ягодами, корицею.
Цукор не додаємо — солодкість дасть банан.
Інгредієнти:
- 1 стакан вівсяних пластівців;
- 2 стиглих солодких банана;
- 3 яйця (жовтки відокремити від білків);
- 150 мл знежиреного молока;
- щіпка солі і розпушувача;
- кокосова стружка за смаком.
Банан розминаємо виделкою і збиваємо разом з жовтками в глибокій посуді. Сюди ж додаємо перемелені вівсяні пластівці і молоко. Ретельно перемішуємо і додаємо кокосову стружку.
Наступним етапом акуратно з’єднуємо вівсяно-бананову масу з білками, збитими до піків. Перемішуємо дерев’яною ложкою. Смажимо з двох сторін без масла.
Рецепт 11. Дієтичні млинці з шоколадом
Ще один самостійний десерт, який не потребує топингах — ПП-млинці з какао. Можна випікати як млинці, і як панкейкі, їсти окремо або застосовувати для виготовлення шоколадного ПП торта. Так, це не тільки млинці, але й коржі для легкого торта.
Інгредієнти:
- 80 г рисової або ц/з борошна;
- 100 мл знежиреного молока;
- 50 мл кип’яченої води;
- 10 г натурального какао (без цукру);
- 1 сире яйце;
- ½ Чайної ложки рослинного масла;
- щіпка солі і розпушувача;
- підсолоджувач (стевія) за смаком.
У глибокій мисці змішуємо молоко і воду, потім акуратно засипаємо борошно і какао. Перемішуємо. Додаємо сіль і стевію, розпушувач. В окремій ємності збиваємо рослинне масло з яйцем. Перемішуємо до однорідності вміст обох мисок. Випікаємо без олії на добре розігрітій сковороді.