Як правильно підійти до пластичної операції

6-11-2021

Наші пацієнти часто задають питання про те, як зробити так, щоб операція пройшла легше і швидше, що зробити, щоб краще відновиться? результат завжди залежить від багатьох аспектів. Це кваліфікація пластичного хірурга і персоналу клініки, оснащення операційної, початковий стан організму пацієнта і його позитивний психологічний настрій. Також хочемо вам порекомендувати Пластический хирург г. Киев за кращою ціною.

Безумовно, важливим є виконання лікарських рекомендацій. Але з чого ж почати? велике значення має правильна підготовка до операції. Будь то невелика пластика (наприклад, контурна пластика губ) або повноцінна операція (збільшення грудей, пластика носа або підтяжка обличчя), основні передопераційні етапи залишаються незмінними.

Під час розмови ми розповідаємо про те, як пацієнт може підготуватися до операції. Це помітно полегшує роботу лікарям і дає можливість самому пацієнту швидко відновитися. Тому варто знати, як краще підійти до важливого дня.

Перший крок-консультація лікаря.

В основі взаємодії пластичного хірурга і його пацієнта лежить консультація, тобто особисте спілкування.

Звичайно, можна почерпнути багато чого про пластичну хірургію, вивчивши різні матеріали, що публікуються в змі, книгах або інтернеті. У той же час, не будучи фахівцем в даній області, пацієнт може отримати помилкове уявлення про операцію і пластичної хірургії в цілому. Тому тільки “жива” зустріч з лікарем, який буде виконувати вам операцію, дозволить зрозуміти які будуть результати і що для цього необхідно буде зробити.

У клініці «ізабелла» доктора приділяють велику увагу очікуванням пацієнта. Найкращий варіант, на нашу думку, це реалістичні очікування. Це може бути досягнуто під час консультації, коли перед дзеркалом «народжується» спільне розуміння, що потрібно змінити, поліпшити в образі пацієнта. Лікар практично завжди може оцінити умови, які визначають результат операції. Разом з тим, такі умови можна створити, грамотно пройшовши підготовку перед пластичною операцією.

Під час консультації пластичний хірург проведе огляд і оцінку тієї частини обличчя або тіла, на якій буде проведена операція і визначить необхідні етапи підготовки, оцінить стан здоров’я пацієнта, при необхідності направить на консультацію до фахівців (лікаря, анестезіологам, ендокринологів та ін). Зі свого боку пацієнт повинен повідомити про наявні у нього хронічних захворюваннях, непереносимості ліків і алергічних реакціях. Також варто сказати про те, які операції і косметологічні процедури проводилися раніше.

При проведенні консультації дуже важливо оцінити ризики, пов’язані з хірургічною процедурою. Користується хорошою репутацією, пластичний хірург завжди повідомить пацієнта про передбачуваний ризик і про те як його можна зменшити або уникнути. Якщо ризик занадто великий, то ми завжди намагаємося відрадити пацієнта від операції і звернути його увагу на альтернативні косметологічні процедури. Часто на консультаціях ми з пацієнтами обговорюємо те, яку пору року вибрати, як врахувати необхідність виходу на роботу, коли і як співвіднести пластику і вагітність (пологи), заняття спортом і багато іншого.

Два тижні до операції.

У клініці «ізабелла» передопераційна підготовка починається завчасно. У деяких випадках це може зайняти і кілька місяців. Наприклад, в разі якщо пацієнту варто нормалізувати свою вагу.

Підготовка полягає у виконанні наступних рекомендацій:

— до моменту операції ваш організм повинен бути сильним і здоровим. Досягти цього допоможуть вітамінні комплекси і дієта, які призначить лікар. Якщо планується операція по зменшенню грудей або ліпосакція великого обсягу, то до вітамінів можуть бути додані ще й препарати заліза.

— обов’язковим пунктом перед будь-якою операцією є проходження лабораторного обстеження. У нашій клініці перелік аналізів визначає хірург на консультації. У певних випадках список аналізів пацієнт може отримати по електронній пошті (наприклад, якщо він живе в іншому місті).

– вітаміни е, гормональні засоби і всі препарати, що містять аспірин і антикоагулянти будуть протягом цього терміну не рекомендуються. Аспірин розріджує кров, а це може збільшити синці і набряки.

— несприятливою дією володіє і алкоголь. Крім цього, навіть мала доза спиртного може змінити дію анестезіологічних препаратів та інших ліків. Також, алкоголь, викликаючи затримку рідини в організмі, підсилює набряки. Тому на час пластики міцні напої під забороною.

— нікотин погіршує кровообіг тканин. Це може стати причиною повільного загоєння післяопераційних рубців їх ущільнення і навіть привести до некрозів (омертвіння) тканин оперованої зони.

— дієта з низьким вмістом солі (1200-1500 мг/день) допоможе зменшити набряклість після операції. Швидкому відновленню сприятиме і відмова від гострої, важкої їжі, маринадів і кофеїну.

— пацієнтам, у яких є схильність до тривалих кровотеч, слід повідомити про це лікаря на консультації.

– у деяких випадках лікар рекомендує припинити прийом оральних контрацептивів, оскільки відомо, що контрацептиви підвищують ризик утворення тромбів.

– у клініці “ізабелла” ми рекомендуємо перед операціями на обличчі, при необхідності, проводити передопераційні курси біоревіталізації або плазмоліфтінга з метою підвищення адаптаційних можливостей шкіри і її більш раннього відновлення.

-перед операцією ваша шкіра повинна бути в максимально природному стані. Тому утримайтеся від відвідування соляріїв і походів на пляж, агресивних косметологічних процедур.

7 днів до пластичної операції.

Узгодьте зі своїм пластичним хірургом прийом препаратів, які вам призначали інші фахівці. Намагайтеся добре висипатися і правильно харчуватися. Утримайтеся від хімічної завивки або фарбування волосся і залиште всі косметологічні процедури на момент після пластики.

Три дні до операції.

Дайте організму відпочити від фізичних навантажень, а шкірі від косметологічних засобів: припиніть відвідування спортзалу і утримайтеся від всіх шкірних кремів.

Напередодні операції …

Слідуючи відомій фразі, «вечеря буде краще віддати ворогові», стежте, щоб останній прийом їжі був легким і не пізніше 18.00. Можна пити воду без газу. Якщо планується операція під загальним знеболенням, рекомендації по прийому їжі дасть лікар-анестезіолог. Напередодні ввечері проводиться підготовка кишечника-за допомогою спеціального препарату без будь-яких неприємних відчуттів проводиться його очищення, іноді виконується клізма. Можливо, доктор пропише вам заспокійливе, щоб ви добре виспалися перед «днем х».

В день пластичної операції.

Всі операції в пластичній хірургії виконуються на голодний шлунок, щоб не виникло складнощів з реакцією вашого організму на анестезію. Наші пацієнти приходять в клініку в максимально природній і зручному одязі (бажано з бавовни). Вранці можете прийняти душ і привести зачіску в порядок, але без застосування будь-яких косметичних засобів (в тому числі дезодорантів, лаків для волосся, губної помади). Всі прикраси також слід залишити вдома.

Необхідно також видалити лак з нігтів, оскільки він може перешкодити контролювати функцію дихання під час операції (це робиться за допомогою датчиків, що надягають на пальці рук). Не надягайте контактні лінзи, доречніше буде одягнути окуляри. Не надягайте на себе біжутерію і ювелірні прикраси – залиште їх вдома до того моменту, як все заживе. Так вам буде набагато зручніше, і ви будете почувати себе набагато комфортніше після процедури. Не забудьте, що після операції ви не зможете самостійно вести машину, тому при необхідності подбайте про таксі заздалегідь або попросити близьку людину про супровід.

Якщо ж вам призначена більш серйозна пластична корекція, то, швидше за все, на перший час вам знадобляться помічники по дому: ходити за покупками (вам не можна буде піднімати тяжкості), готувати і забиратися, піклуватися про дітей і доглядати за вихованцями. Після операції пацієнти вважають за краще залишатися вдома, так як синці і набряки також викликають небажання з’являтися на публіці. У зв’язку з цим перед операцією доцільно запастися продуктами і медичними препаратами.

Після деяких операцій необхідно протягом певного часу носити компресійну білизну.

Всі етапи важливі і те, як вдасться їх пройти, допоможе вам легше перенести пластичну операцію.

Приймайте вірне рішення і стаєте краще!

Джерело: https://andreykharkov.com/.