Курочка як у КФС, від якого не повніють

1204

Змітається до останньої крихти! «Попкорн» з курки або chicken-попкорн робиться швидко і просто. Впорається навіть підліток. Всього півгодини і чудове ласощі готовий. Курочка по смаку нагадує улюблені стрипсы, байтсы або нагетси, але, на відміну від фастфуду готується вдома і не містить підсилювачів смаку. Робляться курячі шматочки філе грудки, маринуються в йогурті і спеціях — нічого зайвого.

Курячі нагетси в домашніх умовах: рецепт покроково

Щоб приготувати домашні нагетси в духовці, нам знадобиться:

  • 600 г філе грудки;
  • 250 мл натурального йогурту або сметани 10%;
  • 250 г борошна або висівок;
  • сіль, часник, спеції і ароматні трави.

Курочка як у КФС, від якого не повніють

Як зробити нагетси будинку?

Простий покроковий рецепт найсмачніших курячих шматочків.

  • Філе промийте, обсушити, видаліть зайві жилки, хрящики, якщо є. Наріжте невеликими шматочками.
  • Покладіть шматочки в ємність, посоліть, посипте перцем, улюбленими спеціями. Трави можна брати практично будь-які, які вам подобаються. Підійдуть орегано, прованські трави.
  • Додайте до м’яса часник. Можна взяти кілька зубчиків свіжого, пропустити через прес і змішати з основними інгредієнтами. Або замінити сушеним. В такому випадку просто висипте в миску 1 чайну ложку порошку.
  • Перемішайте м’ясо з часником і спеціями. Залиште маринуватися близько 20 хвилин під кришкою.
  • Насипте в іншу миску борошно або розсипчасті висівки. Посоліть і поперчіть висівки / борошно.
  • Умочіть кожен шматочок у приправлену борошно, а потім відразу в сметану / йогурт і знову в борошно. Так м’ясо збереже соковитість і придбає красиву апетитну скоринку.
  • Викладіть всі шматочки на тарілку, ґрати або пергамент. Дайте трохи підсохнути, близько 15 хвилин. Це допоможе скоринці «схопитися».
  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Приготуйте деко застеліть пергаментним папером і викладіть підсохлі курячі шматочки. Злегка збризніть маслом. Ідеально підійдуть пляшечки з дозаторами.
  • Випікайте 15-20 хвилин. Щоб перевірити готовність — спробуйте. У фритюрі попкорн виходить більш хрустким, ніж в духовці, але на дієті такі ласощі небажані. Тому зупинимося на варіанті «духовка».
  • Готові шматочки викладіть на паперові рушники, щоб вбралося зайве масло. Трохи остудіть і можна їсти! Сильно не подавайте гарячими, всередині вони залишаться палючим надовго.
  • Курочка як у КФС, від якого не повніють

    Домашній курячий попкорн виходить напрочуд смачним — пряним і хрустким зовні і неймовірно соковитим і ніжним всередині. Ідеально в якості перекусу. Можна навіть увечері, якщо не об’їдатися. Їжте руками!

    Подавайте з нагетси з курки як самостійне блюдо, можна з натуральним домашнім кетчупом або соусами на основі сметани і спецій. Рецепти можна узяти тут і тут.

    Курочка як у КФС, від якого не повніють

    Щоб урізноманітнити сервіровку, поріжте смужками перець, огірок або інші овочі. Також можна подати як гарнір домашній фрі. Готується теж без масла. Рецепт в цій статті. Увечері картоплею краще не захоплюватися і обмежитися овочами.

    Так, фастфуд легко приготувати і вдома. Такі страви виходять значно менш жирними, калорійними і шкідливими, але такими ж смачними і апетитними. Влаштуйте фастфуд вечірку на дієті. Побалуйте смакові рецептори!