Що таке рослинне харчування

1-11-2022

Здоров’я вашої шкіри багато в чому залежить від того, з яких продуктів складається ваш раціон.

Те, чим ви живите в своє тіло, впливає на ваш зовнішній вигляд так само, як і те, що ви на нього одягаєте. Незалежно від того, чи хочете ви позбутися від прищів, запобігти передчасному старінню або захистити свою шкіру від шкідливого впливу навколишнього середовища, першим кроком до красивої шкіри є здорове збалансоване харчування. Хочемо порекомендувати почитати про рослинне харчування новини на сайті .  

Рослинні продукти живлять шкіру і підтримують її в здоровому стані. Дотримуйтесь цих порад по харчуванню і спостерігайте, як стан вашої шкіри буде змінюватися на краще!

1. Пийте багато води-це важливо для підтримки здорового балансу в організмі. Вода відіграє важливу роль в детоксикації і дуже важлива для здоров’я шкіри і зменшення запалень.

2. Додайте в раціон продукти, що допомагають боротися з внутрішніми запаленнями. Деякими прикладами протизапальних продуктів є продукти, багаті омега – 3 жирними кислотами (волоські горіхи, насіння конопель, насіння льону, насіння чіа, зелені овочі) і цілющі спеції, такі як куркума, імбир, кайенский перець і кориця.

3. Бета-каротин-це фітонутрієнт, який забезпечує гарний помаранчевий колір у моркві, солодкій картоплі та гарбузі. Потрапляючи в організм, бета-каротин діє як антиоксидант і сприяє здоровому росту і оновленню клітин, сяючій шкірі і виробництва колагену. Також він допомагає зменшити кількість зморшок і захищає шкіру від сонця.

4. Вітамін е-антиоксидант, який міститься в насінні соняшнику, авокадо, мигдалі і солодкій картоплі. Цей антиоксидант захищає шкіру від впливу сонячних променів і має важливе значення для утворення колагену.

5. Вітамін с-поживна речовина, яке дуже просто отримати на рослинній дієті. Організм не зберігає вітамін с, тому його потрібно щодня поповнювати. Цитрусові фрукти – не єдині продукти з високим вмістом вітаміну с. Фенхель, солодкий перець, ківі, брокколі і зелень також є відмінними джерелами.

6. Пробіотики неймовірно важливі для здоров’я шкіри. Дотримання дієти з достатньою кількістю пробіотиків гарантує, що у вашому кишечнику буде достатньо хороших бактерій. Здорова кишкова флора сприяє правильному травленню і засвоєнню поживних речовин. Також від цього залежить здоров’я імунної системи, яка впливає на всі частини вашого тіла, включаючи шкіру. Пробіотиками багаті такі продукти, як чайний гриб, квашена капуста, кимчи, кокосовий кефір і місо.

7. Цинк є важливим мінералом, але на рослинній дієті його може бути важко отримувати в достатніх кількостях. Цинк допомагає підтримувати здоров’я імунної системи і врівноважує гормони, які можуть бути причиною появи прищів. Його можна знайти в кешью, нуті, гарбузовому насінні, квасолі та вівсі.

8. Здорові цільні жири дуже важливі для красивої шкіри, оскільки мембрани клітин шкіри зроблені з жирних кислот. Варто вживати цільні жири замість екстрагованих масел, тому що так ви отримаєте і інші поживні речовини. Їжте насіння, авокадо, оливки та горіхи.

Мікробіомний овочевий бульйон

Цей овочевий бульйон призначений для тих, хто хоче відновити функцію кишечника і вирішити такі проблеми, як синдром дірявого кишечника, надмірний ріст кандиди, сибр (синдром надлишкового бактеріального росту) та інші проблеми зі здоров’ям. Він багатий рослинними амінокислотами, поживними речовинами, що сприяють виробленню колагену, мікроелементами і електролітами. Рецепт досить простий, хоча список інгредієнтів досить довгий. Ідея цього рецепта полягає в тому, щоб додати в цей бульйон величезну кількість смаків і ароматів, а також отримати максимальну кількість корисних поживних речовин.

Хто купує м’ясо на рослинній основі і чому

Продажі замінників м’яса на рослинній основі за останній рік різко зросли, оскільки споживачі більше, ніж будь-коли раніше, звертають увагу на користь, поживну цінність, екологічність і походження продуктів харчування. Але хто саме є рушійною силою зростання виробництва рослинних аналогів м’яса, і які причини найбільш важливі для того, щоб спонукати споживачів звернути увагу на альтернативні білки?

Як повернутися на правильний шлях, якщо спроба стати веганом здається складною

Веганство може здаватися непомірним, коли ви новачок і намагаєтеся зробити все ідеально. Незалежно від того, чи зосереджуєтеся ви на рослинному раціоні або повністю відмовляєтеся від невеганської косметики, одягу і звичок, перетворення в вегана може виявитися трохи важким. Хоча є люди, які проповідують веганський перфекціонізм, реальність полягає в тому, що набагато важливіше взяти час і зробити те, що найкраще для вас (при цьому поважаючи планету та тварин).

Світові популяції риб різко скоротилися, і жодна країна не робить достатньо, щоб їх врятувати

Глобальний рибальський індекс (gfi) фонду міндеро опублікував дані, що свідчать про те, що світові популяції риб виснажилися до рекордно низького рівня. Перевершуючи попередні результати, ці цифри є частиною найбільшої на сьогоднішній день оцінки рибних запасів. І вони роблять захист комерційного рибальства все більш складною, оскільки експерти закликають до регулювання рибальства, щоб запобігти подальшому скороченню популяцій.

Дієтологія в аюрведичній медицині

У аюрведичних джерелах («чарака-самхіті», «сушрута-самхіті» та інших) детально описані основні фактори, що визначають вплив їжі на організм, а також правила харчування. У аюрведе немає опису будь-якої однієї універсальної дієти, яка вирішує всі проблеми і підходить для всіх.

Чому м’ясний парадокс викликає когнітивний дисонанс у мільйонів людей

У недавній оглядовій статті були виявлені причини когнітивного дисонансу, з яким багато хто з нас мають справу щодня, і який називається м’ясним парадоксом. В основі парадоксу лежить конфлікт: більшість з нас люблять тварин, але з задоволенням їдять тварин, що містяться в жорстоких умовах.

Як і з чого роблять курячі нагетси

Курячі нагетси стали популярним вибором у всьому світі, так як зросла тенденція до фаст-фуду, який можна зручно брати руками. Але що ми насправді знаємо про те, як вони створюються і як вони впливають на наше здоров’я,Навколишнє середовище і тварин?

Як зберегти вітамін с при приготуванні їжі?

Як запобігти втраті вітаміну с під час готування? готуйте овочі в меншій кількості води, щоб зменшити втрату вітамінів c і b. Намагайтеся їсти будь-які приготовані овочі протягом дня або двох, так як вміст в них вітаміну с може продовжувати знижуватися, коли приготована їжа піддається впливу повітря. Якщо можливо, розріжте їжу після, а не до приготування.