Зміст
Якщо ви втомилися від нескінченних спроб знизити вагу, спробуйте дієту, розроблену в Інституті харчування Росії. Ефективність методики доведено досвідченим шляхом. Рівень безпеки — максимальний. Дієта не принесе шкоди жінкам і чоловікам, які не мають проблем з органами ШКТ, серцем і судинами, імунітетом. Суть полягає в зниженні добової калорійності раціону і виключення з меню певних продуктів.
При строгому дотриманні за три тижні можна втратити від 7 до 10 кілограмів. Головне — відсутність протипоказань. До них також відносяться вагітність та лактація. Найбільш вражаючий результат демонструють дівчата щільного статури — близько 10 кг. худенькі Дівчата скидають не менше 3-5 кілограмів.
Основні принципи дієти
Головне правило — в зниженні калорійності раціону до 1200-1600 калорій на добу. Під заборону на всі 3 тижні потрапляють швидкі вуглеводи: цукор, хлібобулочні і кондитерські вироби, здоба, картопля, банани, виноград. Будь-які каші в перший тиждень (або дві) також виключаються. З жирів дозволяється невелика кількість рослинного. М’ясо, риба — пісні. Ідеально підходять: телятина, курка, індичка, хек, тріска. Молоко, молочні та кисломолочні продукти з низьким вмістом жиру — від 2 до 5%. Некрохмалисті овочі, ягоди не обмежуються: помідори, капуста, листовий салат, брусниця, ожина, журавлина. У невеликих кількостях в раціоні можуть бути цитрусові.
На дієті належить дробове харчування — до 5-6 трапез в день. Вода — не більше 1,5 літрів (примітно, що кількість рідини навпаки обмежується). В ідеалі добова норма повинна включати рідина, що міститься в харчових продуктах. З напоїв можна несолодкий чай, відвари трав і шипшини, свіжовичавлені соки (строго не пакетовані). Чорний кави бажано обмежити.
Зразкове меню на три дні
Калорійність раціону близько 1500-1600 ккал. Обсяг порцій — до 250 грамів.
День 1
- Сніданок: яєчня з двох яєць, салат зі свіжої капусти, чай з молоком без цукру
- Другий сніданок: м’який або розсипчастий сир, свіжі ягоди, відвар шипшини
- Обід: курка відварна з овочами, несолодкий компот, шматочок житнього хліба
- Полуденок: склянка молока
- Вечеря: відварна риба, овочеве рагу, чай
- Перед сном: склянка кефіру.
День 2
- Сніданок: варене м’ясо з зеленим горошком, чай
- Другий сніданок: чашка чаю, два зернових бездрожжевых хлібця
- Обід: суп вегетаріанський з січеною петрушкою, шматочок житнього хліба
- Полуденок: склянка соку
- Вечеря: відварна курка, салат з огірків з помідорами
- Перед сном: склянка кефіру.
День 3
- Сніданок: омлет з двох яєць, шматочок твердого сиру, хлібець, чай
- Другий сніданок: печене яблуко або груша
- Обід: відварна риба, салат зі свіжих овочів з рослинною олією, шматочок батона з висівками
- Полудень: сир з ягодами, чай
- Вечеря: відвар шипшини
- Перед сном: склянка кефіру.
Перекушувати кислими ягодами, цитрусовими і зеленими овочами дозволяється кожен день. Сіль — не більше 2/3 ч. л. на добу. Солити безпечніше готові страви. Якщо вийде, краще відмовитися від солі зовсім.
Раціон збалансований, тому витримати дієту досить легко. Однак при можливому погіршенні самопочуття, викликаному тимчасовим відмовою від вуглеводів, слід одразу ж повернутися до звичного раціону.