Види кредитних карт і їх особливості – відео, відгуки, поради

4-28-2021

Сьогодні кредитні пластикові картки стали невід’ємним атрибутом гаманців громадян. Однак картка картці ворожнечу, тобто пластикові картки бувають різні, і використовуватися вони можуть для різних цілей. Все залежить від того, які послуги «прив’язані» до конкретної карті. Однак є в усіх картках одне спільне – на будь-який картці зберігається інформація, яка дозволяє ідентифікувати користувача для проведення тих чи інших банківських операцій. Про те, які ж існують види кредитних карт, а також як ними можна користуватися, і піде мова в даній статті.

Корисно знати:

Відео: Швидкий онлайн кредит на карту України

Джерело: Швидкий онлайн кредит на карту України – YouTube

Відгуки:

Олені терміново знадобився кредит готівкою, сума потрібна була досить велика. Вона змогла отримати кредит без фото і довідок, оперативно. Вона видихнула з полегшенням, коли їй реально допомогли в сервісі Моя Готівочка moyagotivochka.com.ua! Вона була щаслива!

Якими бувають кредитки?

Кредитна картка – це пластикова карта, яка дає можливість держателю взяти по ній гроші в борг у банку без особистого звернення до банківський офіс. Однак розмір суми, яку банк може видати власнику картки в борг, обмежений, тобто банк встановлює ліміт кредитної суми. Робиться це на підставі розміру доходів клієнта і його кредитної репутації.

Увага! Якщо мова йде про кредитці, як в принципі і про звичайну пластиковій картці, слід враховувати, що картка – це всього лише ключ до банківського рахунку. Іншими словами, якщо, наприклад, картка загублена або знищена, то це не означає, що це ж сталося з рахунком. Просто власник втратив доступ до рахунку, хоча сам рахунок продовжує існувати, правда, під загрозою шахрайських дій.

Самі кредитки можуть ставитися до різних платіжних систем. Сьогодні найбільш поширені два види платіжних систем: VISA і MasterCard. А ось по статусу карти бувають платиновими, класичними, золотими і електронними.

Статус карти впливає на багато, але головне – на розмір кредитного ліміту. Чим вище карта по статусу, тим більше грошей клієнт може взяти в борг. Однак тільки цим плюси статусної карти не обмежуються. Можливість використання картки за кордоном, отримання кешбека, знижки в магазинах-партнерах і багато іншого – це далеко не всі плюси, які отримує власник картки високого статусу.

Однак отримати таку карту складно. Для цього доведеться постаратися. Насамперед банк перевіряє платоспроможність клієнта. Банк повинен бути впевнений, що власник статусної карти здатний повернути позичені гроші, сплатити відсотки за їх використання, а також внести різні додаткові комісії.

Увага! Статус карти безпосередньо впливає на розмір комісії за обслуговування – чим карта вище за статусом, тим більше банк візьме грошей з власника.

Що стосується зовнішнього вигляду карт, то і тут є відмінності. На будь-якій карті є магнітна смуга, на якій і зберігається інформація про держателя. Однак на більш просунутих картах крім смуги є і чіп-карта, яка забезпечує більш якісний захист персональної інформації клієнта. Високий ступінь захисту чипованной карти пояснюється тим, що в процесі її використання виключається взаємодія з процесинговим центром. Як підсумок, шахраям складніше підступитися до особистої інформації власника.

Як впливають кредитки на бюджет клієнта?

Кредитна карта – це універсальний платіжний інструмент, який дозволяє власникові не тільки розрахуватися за покупку, але і зробити це при відсутності на мапі власних грошей, тобто за рахунок банку. Однак кредитні гроші надаються не безкоштовно. За їх використання доведеться заплатити. Але слід врахувати, що при поверненні грошей в рамках пільгового періоду нарахування відсотка не буде вироблено. Як підсумок, гроші клієнтом будуть використані безкоштовно, що позитивно відіб’ється на бюджеті.

Інший момент – це можливість при оплаті кредиткою отримати знижку на товар. На жаль, подібне відбувається лише в тому випадку, якщо магазин, де було придбано проектор, відноситься до партнерів банку. Однак, якщо власник кредитки постійно купує товари в магазині-партнері, економія буде суттєвою.

Увага! Знижки та бонуси при оплаті кредиткою можна отримувати не тільки при оплаті товарів в магазині, але і в інших випадках. Наприклад, при купівлі авіаквитків, квитків у потяг тощо.