Простий рецепт котлет з білокачанної капусти

916

Смачні, дієтичні і дуже корисні виходять котлети на основі самої звичайної білокачанної капусти. До головних достоїнств капустяних котлет можна віднести їх доступну вартість і простоту приготування. З цим блюдом зможе впоратися самий недосвідчений кухар, тільки почав отримувати знання в кулінарному мистецтві.

Включаючи в раціон котлети з капусти, можна істотно урізноманітнити меню і навіть заощадити сімейний бюджет. Капустяні котлети можна їсти як самостійне блюдо або запропонувати як гарнір до риби або м’яса/птиці, що подаються на друге в обід.

Особливо такі котлети сподобаються молодшому і старшому поколінню родини.

Котлети з капусти рецепт

Набір продуктів-інгредієнтів:

  • капуста білокачанна – 600 г;
  • курячі свіжі великі яйця – 4 шт.;
  • великі зубки свіжого часнику – 4 шт.;
  • борошно в/сорт – 100 г;
  • спеції, в тому числі сіль, порошок сушеного часнику і перець;
  • олія рослинна, будь-якого сорту, для смаження котлет;
  • велика сухарна паніровка, можна з сумішшю з солодкої паприки – 150 г;

Капустяні котлети рецепт покроково

  • Капусту вимити, очистити від верхніх листків і нашаткувати. Потім як можна дрібніше порубати ножем. Посолити і перешкодити, але не м’яти. При появі соку його слід злити, а капусту віджати. Скласти в миску.
  • Часник очистити і подрібнити, використовуючи часникодавку, покласти одразу в нашатковану капусту.
  • У миску до капусти додати вміст свіжих сирих курячих яєць і спеції, в тому числі сіль, порошок сушеного часнику і перець. Змішати продукти.
  • Додати в капустяну суміш борошно і знову перемішати продукти.
  • З заготовленої капустяної суміші руками наліпити невеликі коржі і надати їм форму котлети.
  • Кожну з свежеслепленных котлеток обваляти в сухарній паніровці і швидко покласти на дно заздалегідь розігрітій сковороди-сотейника з прогрітим в ній маслом.
  • Обсмажувати капустяні котлети «до рум’яності» з обох сторін на помірному вогні, обережно і акуратно перевертаючи лопаткою.
  • Готові котлети розкласти в тарілки і подати на стіл. Смачні котлети з капусти готові! При бажанні можна полити сметаною або іншим соусом.
  • Рекомендація у цей рецепт.

    Приготовлені котлети можна охолодити і заморозити «в прок», щоб використовувати їх у міру потреби. Заморожені котлети можна зберігати не більше півроку.

    Простий рецепт котлет з білокачанної капусти