Як приготувати вівсяну кашу шотландську

2423


Зміст

  • Як зробити вівсянку по-шотландськи
  • Процес приготування покроково
  • Трохи про користь вівсянки
  • У Шотландії вівсяна каша спочатку вважалася їжею простих людей, а готували переважно в казані на відкритому вогні. Каша з вівсяних пластівців, приготована по шотландському рецептом, виходить незвичайно ароматною і дуже смачною.

    Звичайно, готувати цю страву рекомендується тривалий час на багатті, але якщо немає такої можливості, то можна скористатися мультиварка.

    Весь секрет в тому, щоб мучити вівсяне ласощі як можна довше. Для приготування, зрозуміло, використовувати традиційний Геркулес, потребує варіння. Каші швидкого приготування тут категорично не підходять.

    Як зробити вівсянку по-шотландськи

    Інгредієнти:

    • вівсяні пластівці «Геркулес» (68 м);
    • відфільтрована вода (245 мл);
    • коричневий цукровий пісок (47 г);
    • незбиране молоко (245 мл);
    • кухонна сіль (за смаком).

    Якщо ви худнете, можна замінити цукор безпечним підсолоджувачем. Наприклад, стевією. Детальніше про користь і можливу шкоду замінників цукру читайте в цій статті.

    Також можна підсолодити кашу медом. Правда, не в процесі приготування, а перед подачею, коли блюдо трохи охолоне. В гарячій середовищі мед втрачає свої цілющі властивості, не забувайте про це.

    Процес приготування покроково

  • У рівних пропорціях влити в чашу мультиварки молоко і відфільтровану воду, потім насипати вівсяні пластівці, додати інші компоненти, гарненько все перемішати.
  • Закрити кришку, потім включити на всю ніч режим «Підігрів». Томити, таким чином, вівсяну кашу до ранку.
  • Як тільки шотландська каша з вівсяних пластівців буде готова, викласти її в тарілки, за бажанням додати в кожну порцію невелика кількість вершкового масла, а також які-небудь свіжі ягоди. Подавати вівсяну кашу, приготовану з шотландського рецептом, в теплому вигляді на сніданок.
  • Вівсяна каша, зварена на молоці навпіл з водою, з невеликою кількістю масла — ідеальний варіант для сніданку всією родиною. Блюдо виходить дуже ситним і апетитним, в міру поживним, не жирним.

    Подавати кашу можна з фруктами, медом, горіхами, сухофруктами. Чудово підійдуть банан, ківі, яблука. Але не забувайте, що будь-які добавки збільшують калорійність готового страви. Якщо ви худнете, краще обійтися ягодами, можна навіть замороженими.

    Трохи про користь вівсянки

    Геркулес, потребує варіння, дуже корисний. Продукт сприяє зміцненню серця і судин, нормалізації артеріального тиску, підтримує гладкість і пружність шкіри. Вівсянка містить велику кількість калію, кальцію, заліза, магнію, харчових волокон і вітамінів.

    Харчові волокна відновлюють мікрофлору кишечника, м’яко очищаючи його, пригнічують відчуття голоду, знижує рівень холестерину в крові, сприяють позбавленню організму від шлаків, токсинів, жовчних кислот, радіонуклідів.

    Ефект від вживання харчових волокон помітний вже в ротовій порожнині, адже така їжа вимагає більш ретельного і тривалого пережовування. Пережовування, в свою чергу, стимулює слиновиділення, травні процеси, масажує ясна.

    Вчені також довели, що харчові волокна уповільнюють процеси всмоктування цукру в кров з ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Це особливо корисно людям, які страждають від цукрового діабету другого типу.