Як правильно харчуватися в офісі

6-26-2021

Погодьтеся, найчастіше проблеми з дотриманням правильного харчування починаються в офісі – то хтось із колег пригостить печивом, то замовить піцу на честь дня народження. А коли вам загрожує черговий дедлайн, ви просто не можете відійти від комп’ютера і їсте те, що потрапить під руку. І тут вже питання постає нема про здорове харчування, а про харчування взагалі. Але не варто опускатися до такого рівня – смачно і корисно поїсти можна і на офісній кухні. Іспанська дієтолог Росио Маравер розповіла, як дотримуватися здорового харчування, не відходячи від робочого столу, і що допоможе не зірватися на сендвіч з вендінгового автомата. Хочемо порекомендувати вибрати Доставка правильного питания Киев на сайті , тут тільки найсмачніші варіанти меню та по доступній ціні .

Заздалегідь купіть корисної їжі

Як би очевидно це не звучало, але перший крок до здорового харчування в офісі – корисна їжа в холодильнику вдома. Після ґрунтовного походу в супермаркет ви в будь-який момент зможете приготувати страву, яке потім візьмете з собою на роботу. «У вашому раціоні повинні бути овочі, салат, бобові, риба, яйця, біле м’ясо, коричневий рис і продукти з цільнозерновий борошна. Готувати краще всього на оливковій олії, а на десерт залишати фрукти або йогурт без цукру », – розповідає експерт.

Крім свіжих продуктів в магазині коштує закупити їжу, яку можна швидко приготувати або яку не треба готувати взагалі. Наприклад, консервовані та заморожені овочі або рибні консерви. «Так ви зможете швидко зробити салат із зеленої квасолі з тунцем і вареним яйцем. При цьому часу на його приготування знадобиться зовсім небагато, оскільки практично всі інгредієнти вже готові », – пояснює Маравер.

Візьміть в офіс їжу, приготовлену вдома

Щоб під час роботи не зірватися на каву з ароматним круасаном замість обіду, візьміть їжу з собою з дому. Нижче кілька прикладів страв, які досить просто готуються:

• Салат з помідорів, оливок, руколи і сиру фети;

• Курка каррі з «рисом» з цвітної капусти;

• Сочевиця з овочами і вареним яйцем;

• Баклажани, фаршировані яловичим фаршем;

• Коричневий рис з грибами і філе індички на грилі;

• Кіноа зі смаженими овочами і сиром тофу;

• Картопляний салат з вареним яйцем, тунцем, помідорами, зеленим перцем і оливками.

Продумайте своє харчування на тиждень

Якщо ваша проблема не в тому, щоб правильно харчуватися, а в тому, що вам просто не вистачає часу на приготування, рішення є. Щоб не вставати рано-вранці і не лягати пізніше ввечері, виділіть один день і приготуйте страви відразу на тиждень вперед, розклавши їх по контейнерах, – в будь-який момент зможете взяти їх з собою на роботу або безтурботно поїсти вдома. Подібна практика – прекрасний спосіб заощадити час і використовувати інгредієнти відразу в кілька страв, не залишаючи зайвих продуктів. «Ви можете запікати в духовці м’ясо, паралельно в каструлі варити овочі, яйця або киноа. Відваріть цвітну капусту для салату, а дрібно нарізавши зайву частину, ви отримаєте капустяний «рис» як гарнір.

На щастя, для тих, хто не може дозволити присвятити день повноцінної готуванні, були придумані сервіси доставки їжі на тиждень, які не тільки приготують різні страви, грунтуючись на ваші смаки та вподобання, а й щодня будуть привозити до вас додому раціон на день. В рядах таких зручних і корисних послуг в лютому цього року було поповнення – Саша Новикова запустила сервіс доставки здорового харчування How to Eat. Крім стандартного меню з м’ясом, кисломолочними і морепродуктами ви можете вибрати спеціальний раціон для пескетаріанцев – тих, хто не їсть м’ясо і молочні продукти, але їсть рибу; для вегетаріанців – рослинне харчування, яйця і кисломолочні продукти; і для веганів – тих, хто є тільки рослинну їжу. Кожен день з 6 до 11 ранку кур’єр буде привозити до вас додому готові страви, якими ви зможете і поснідати, і взяти на роботу в якості обіду, і повечеряти.

Якщо замовляти страви на весь день – не для вас, знайдіть класну і швидку доставку страв. Наприклад, сервіс «Кухня на районі». У додатку досить невелике меню, але воно оновлюється раз на кілька годин в залежності від часу доби і наявності продуктів. І що найголовніше для тих, хто намагається дотримуватися корисного харчування, до кожної страви є інформація про склад, калоріях, а також про кількість білків, жирів і вуглеводів.
Вибирайте здоровий перекус

Якщо ви не можете обійтися без перекусу, Ви можете це зробити здоровим. Замість шкідливих снеків вибирайте хлібці або крекери – але дивіться, щоб в складі не було цукру. До них додайте овочі – морква, огірок або селера. Також підійдуть горіхи, темний гіркий шоколад – 70 відсотків вмісту какао і вище. На щастя, вибір корисних перекусів сьогодні дійсно великий – які варто спробувати, ми вже теж розповіли.

Джерело : https://2doeat.com/