Коли дуже хочеться ласощі — приготуйте його самі. Покупні кондитерські та борошняні вироби містять величезну кількість шкідливих добавок — модифікованих жирів і крохмалю, ароматизаторів, підсилювачів смаку. Домашня випічка набагато більш безпечною та менш калорійна. До того ж, худнуть завжди можуть замінити цукор на стевію, пшеничне борошно — на цільнозернове або рисову.
Домашній сирний чізкейк готується без борошна і масла (олія використовується тільки для змазування чаші). Коричневий цукор можна замінити звичайним білим або підсолоджувачем.
Як готувати?
Інгредієнти:
- 800 г натурального сиру невеликий жирності;
- 5 яєчних білків;
- 5 яєчних жовтків;
- 150 г коричневого цукру;
- 120 г білого цукру;
- 0,5 склянки сухарній пудри;
- 2 середніх яблука;
- 1 склянка заморожених ягід (журавлина, вишня, смородина);
- 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
- 60 мл води;
- 1 столова ложка соку лимона;
- 2 столові ложки рисового борошна для обсипання чаші мультиварки;
- шматочок вершкового масла для змащування чаші.

Рецепт покроково
Вимийте, очистіть яблука, видаліть серцевину, натерти на дрібній тертці. Подрібніть фрукти як можна сильніше, в ідеалі — до консистенції пюре.
Відокремте жовтки від білків.
У глибокому посуді з’єднайте 5 жовтків, сир, крохмаль і яблучне пюре. Все змішати блендером до однорідності.
В іншій ємності з’єднайте білки зі столовою ложкою лимонного соку, збийте міксером. Не припиняючи перемішування, всипте коричневий цукор. Збивайте і далі до білих піків.
Влийте білкову масу в сирну (не навпаки), поступово, трьома частинами. Збийте до однорідності.
Змастіть вершковим маслом чашу мультиварки, злегка присипте борошном. Видаліть надлишки борошна.
Влийте сирно-білкову масу в чашу мультиварки, перейдіть за чашу за годинниковою стрілкою і вставте в мультиварку. Випікайте протягом 60-70 хвилин на програмі «Випічка», «Запіканка» (або інші — дотримуйтесь інструкції з експлуатації до вашого приладу).
Готовий чізкейк залиште під кришкою ще 20 хвилин, потім акуратно вийміть випічку з форми, поддевом лопаткою уздовж бортів. Остудіть чізкейк, потім приберіть на ніч у холодильник.
На інший день продовжите приготування. Влийте в каструлю воду, додайте цукор і варіть на середньому вогні до повного розчинення цукру. Вимкніть вогонь.
Залиште сироп настоювати 5 хвилин, потім всипте журавлину. Добре перемішайте, щоб кожна ягідка занурилася в цукрову масу. Залиште на 20 хвилин.
Викладіть ягоди на сито, дайте стекти зайвої рідини. Посипте журавлину цукровою пудрою.
Дістаньте чізкейк з холодильника, прикрасьте ягодами, посипте пудрою. Можна також прикрасити випічку листочками м’яти, меленою корицею, шматочками фруктів, іншими ягодами.
А ми нагадуємо, що можна обійтися і без цукру. Смак і аромат чізкейку від цього не постраждають! Використовуйте натуральний підсолоджувач стевію за смаком.
