Два смачних рецепта юшки: рибний суп по-фінськи з сиром і вуха з помідорами

682


Зміст

  • Рецепт 1. Юшка по-фінськи з сиром
  • Приготування покроково
  • Рецепт 2. Юшка з сьомги з помідорами
  • Приготування покроково
  • Рибний суп вважається дієтичним, що підходить для людей, які дотримуються правильного харчування і стежать за своєю вагою. Енергетична цінність бульйону становить не більше 60 ккал, але калорійність готового страви залежить від складу інгредієнтів. Так, рибний суп з картоплею і крупою буде більш поживним, ніж прозорий бульйон з цибулею і спеціями.

    Риба — один з найважливіших компонентів здорового харчування. Вуха ідеально підходить для тих, хто піклується про своє здоров’я. Ароматний бульйон містить цінні жири, вітаміни і мінерали: фосфор, йод, магній і інші, багатий білком. Легкі рибні супчики можна навіть у період відновлення після операцій та травм. З обережністю варто вживати рибу людям із захворюваннями нирок, печінки і серцево-судинної системи.

    Юшка по-фінськи з сиром — дуже апетитне і поживне блюдо. Насичений рибний бульйон чудово гармонує з ніжним вершковим смаком сиру. Щоб супчик вийшов наваристим, не забувайте використовувати супові набори (хвости, плавники, голови). А ось спецій багато не треба — це переб’є смак риби. Для приготування фінської супу і юшки з помідорами цілком достатньо чорного перцю горошком і лаврового листа. Деякі господині додають у вуха трохи насіння фенхелю.

    Рибні супи — саме правильне рішення для здорового харчування, оскільки відварні сьомга, лосось або форель набагато корисніше, ніж смажені. Зазначимо, що класичні рецепти юшки не передбачають використання круп — тільки овочі, які варяться до повної готовності в ароматному рибному бульйоні. Такі страви ідеально підходять котрі худнуть.

    Два смачних рецепта юшки: рибний суп по-фінськи з сиром і вуха з помідорами

    Рецепт 1. Юшка по-фінськи з сиром

    Інгредієнти:

    • 1 суповий набір (голова і хвіст великого лосося);
    • 3 картоплини;
    • 1 морква;
    • 1 цибулина;
    • 1 плавлений сирок типу Хохланд;
    • 1 лавровий лист;
    • 50 г вершкового масла;
    • сіль, перець — за смаком;
    • свіжа зелень для подачі.

    Приготування покроково

  • Голову і хвіст риби почистити, промити, укласти в каструлю і залити невеликою кількістю води (не більше 1,5 літрів). Додати лавровий лист, перець горошком, фенхель. Не солити. Варити протягом 20 хвилин, знімаючи піну.
  • Поки риба вариться, цибулю дрібно нашаткувати, моркву натерти на тертці, картоплю нарізати кубиками або соломкою. Цибулю з морквою обсмажити до золотистого кольору на сковороді у вершковому маслі.
  • Готову рибу вийняти з води, остудити. Бульйон процідити, посолити.
  • Проціджений бульйон знову нагріти на вогні і відварити в ньому овочі до повної готовності. Порізати шматочками плавлений сир і теж покласти в каструлю, перемішати до повного розчинення. Бажано брати хороший дорогий сир — він розчиняється моментально.
  • Коли риба охолоне, відокремити м’ясо від кісток і дрібно нарізати або розібрати на волокна. Додати в суп до решти інгредієнтів і варити ще 5 хвилин. Перед подачею дати супу настоятися і прикрасити свіжою січеною зеленню.
  • Два смачних рецепта юшки: рибний суп по-фінськи з сиром і вуха з помідорами

    Рецепт 2. Юшка з сьомги з помідорами

    Інгредієнти:

    • 1 стейк сьомги, близько 300 м;
    • 2 картоплини;
    • 2 великих свіжих томата;
    • 1 морква;
    • 1 цибулина;
    • 1 лавровий лист;
    • сіль, перець горошком — за смаком;
    • свіжа зелень для подачі.

    Приготування покроково

  • Стейк сьомги промити, розібрати — відокремити м’ясо від шкіри і хребта. Останні укласти в каструлю і залити 1,5 літрами води. Додати лавровий лист, перець. Варити 15 хвилин на повільному вогні, знімаючи піну. Решту сиру м’якоть риби відкласти в сторону.
  • Овочі ретельно промити, очистити від шкірки, лушпиння. Цибулю порізати кубиками, моркву натерти, картоплю порізати кубиками. Томати відокремити від шкірки. Для цього зробити акуратні надрізи і залити плоди окропом на 1,5 хвилини. Після цього шкірка легко зніметься. Томати порізати на дольки.
  • Коли шкіра і хребет зваряться, витягти їх і викинути. Бульйон процідити, посолити і знову довести до кипіння. Додати нарізку цибулі, моркви, картоплі. Варити 10-15 хвилин на середньому вогні.
  • Через чверть години додати помідори і шматочки м’якоті сьомги. Варити ще 10-12 хвилин. По закінченні варіння додати січену зелень, трохи настояти суп під кришкою і подати до столу.
  • Два смачних рецепта юшки: рибний суп по-фінськи з сиром і вуха з помідорами